Fontys Mediatheek Wiki > Nieuwsbrief mediatheek Venlo december 2010
Aspecten/acties

Nieuwsbrief mediatheek Venlo december 2010
Lees Voor (Voice Narrator, in Dutch)

Uit Fontys Mediatheek Wiki

Engels_%282%29.jpg


Nieuwe collega's

Onlangs hebben we een nieuwe collega mogen verwelkomen in ons team. Zij stelt zich kort aan u voor:
Marijke van Groesen, Informatiespecialist
Ik ben Marijke van Groesen, 25 jaar oud. Sinds 1 december werk ik bij Fontys Mediavoorzieningen in Venlo als informatiespecialist. Ik heb hiervoor onder andere gewerkt als festivalcoördinator van het Internationaal Theaterschool Festival in Amsterdam. Nu dus heel wat anders en ook nog eens in Limbabwe, zoals mijn Amsterdamse vrienden Limburg ‘liefkozend’ noemen… Het moge duidelijk zijn dat ik graag naar theater ga: van cabaret tot moderne uitvoeringen van Shakespeare klassiekers. Daarnaast wandel ik veel in mijn vrije tijd. De zomervakanties besteden we meestal aan lange afstandswandelingen (150 km+) in Schotland, Engeland, Ierland of bijvoorbeeld Noorwegen. Heerlijk om met verstand op nul acht uur per dag door te stappen! Naast mijn werk ben ik nog bezig met de deeltijdlerarenopleiding Engels bij Fontys in Sittard.
Wat zou je doen met een miljoen?
Allereerst zou ik een huis kopen, want met die startersmarkt van de komende jaren kan dat nog wel eens lastig worden! Verder zou ik er lekker van op vakantie gaan, wat opzij zetten en een tweelingschoolproject in Mozambique waar ik op de middelbare school betrokken bij ben geweest helpen met bijvoorbeeld het repareren van een dak of de aanschaf van nieuwe computers of… wat ze maar nodig hebben.
Kerst in de sneeuw of op een tropisch eiland?
Kerst in de sneeuw, in het hoge Noorwegen of het groene (-natte sneeuw?) Ierland. Maar dan wel met familie in de buurt… dus in de praktijk wordt het altijd Nederland. Het hoeft van mij niet zo warm allemaal!


Nieuwe AV-middelen
Vanaf 2011 beschikt de mediatheek over nieuwe AV-middelen deels ter vervanging en deels als uitbreiding. Het gaat om de volgende materialen:
8x SONY Bloggie videocamera
6x Logitech HD webcam C910
6x SONY voicerecorder
2x digitale compacte fotocamera
2x DSLR camera
Uitbreiding van presenters naar 10 stuks in totaal
3 nieuwe projectieschermen
Bovendien zullen er op korte termijn 8 nieuwe beamers beschikbaar komen: 6 beamers zullen de oude vervangen en er komen 2 nieuwe beamers als uitbreiding.


Nieuwe databanken
Fontys Mediatheek heeft vanaf deze week drie nieuwe informatiebronnen toegevoegd aan de digitale mediatheek. De eerste twee, Gale en Library PressDisplay, geven toegang tot een groot aantal internationale dagbladen. De derde, IGD Retail Analysis, geeft inzicht in de internationale retail-business. Deze drie databanken hebben thuistoegang (inloggen met PCN en wachtwoord). Meer over deze databanken:
Gale eNewspapers
Library PressDisplay
IGD Retail Analysis


Eten en drinken in het MMC
We hebben het hier al eens aangekaart, maar aan het einde van het jaar willen we jullie een suggestie doen voor een goed voornemen in 2011. Het eten en drinken in het MMC is verboden. Dit is ook duidelijk vermeld in onze huisregels. Helaas constateren wij regelmatig dat studenten en medewerkers zich niet houden aan deze regel. Het eet- en drinkverbod is er niet zomaar: die is ingesteld om de computers en de mediatheekcollectie schoon en netjes te houden zodat niemand zich hoeft te ergeren aan vieze werkplekken of smerige en beduimelde materialen. En dat is in ieders belang. Een goed voornemen voor 2011?


Serious Request 3FM
Het Glazen Huis komt naar Eindhoven! Fontys is daarbij natuurlijk actief betrokken. De opbrengst van de inzamelingsactie gaat dit jaar naar de kinderen die wees zijn geworden doordat ze hun ouders verloren aan AIDS. Wereldwijd gaat het om meer dan 15 miljoen kinderen. Ook de mediatheek in Venlo draagt haar steentje bij aan de Serious Request actie. Boeken en andere materialen die we dit jaar uit de mediatheek hebben gehaald kun je nu kopen. We vragen per boek of DVD een euro, maar een hogere bijdrage mag natuurlijk altijd. Laat je verrassen door het aanbod en sla je slag! Je vindt de boekenmarkt op de begane grond tegenover onze mediatheekbalie. Wat doet Fontys nog meer aan Serious Request? Check de Fontys Glazen huis Website


Aanwinsten
Onze mediatheekcollectie groeit gestaag. Neem eens een kijkje in de lijst met recente aanwinsten in de mediatheek! Als je klikt op de titel in de lijst kun je meteen zien of het materiaal beschikbaar is.


Cultuuragenda
Nog tijd over in de Kerstvakantie? Dan vind je onderstaand suggesties voor het invullen van deze welverdiende vrije tijd.

Babies (Bébé(s))
Vier baby’s in vier verschillende landen worden gevolgd vanaf hun geboorte tot aan hun eerste stapjes. Ponijao woont met haar familie in een dorpje in Namibië. Bayarjargal woont met zijn familie op een kleine boerderij in Mongolië. Mari is enig kind en woont met haar vader en moeder in Tokio. Hattie woont met haar ecologische familie in San Francisco.
Wanneer Donderdag 16 t/m woensdag 22 december: 19.30 uur en zondag 19 december: 13.30 uur
Waar Filmtheater De Nieuwe Scene, Venlo

Schemer
Zes middelbare schoolvrienden zijn een broeierige zomer lang onafscheidelijk. Ze zijn voortdurend samen maar lopen ook rond met hun eigen problemen en onzekerheden, die ze vervolgens op de anderen projecteren. Steeds meer keert de groep zich af van één van hen, Jesse. Kleine irritaties worden buitenproportioneel vergroot. Dan krijgt Caesar, de natuurlijke leider van het groepje, een idee om het probleem Jesse op te lossen. Geïnspireerd op de moord op Maja Bradaric in 2003. Door de jongerenjury van het Nederlands Filmfestival verkozen tot beste film.
Wanneer Donderdag 23 t/m 29 december: 19.30 uur op vrijdag 24 en zaterdag 25 december geen voorstellingen en donderdag 30 december t/m woensdag 5 januari: 19.30 uur
Waar Filmtheater De Nieuwe Scene, Venlo

Pelle En De Waterdieven
Pelle is een auto. Om precies te zijn: een Volkswagen Kever. Pelle werkt bij de politie. Hij ontdekt dat twee boeven in de bergen het voor de bewoners beneden in het dorp bestemde water in flesjes opvangen, met als doel hen voortaan voor water te laten betalen. De commissaris gelooft Jelle niet. Gelukkig geloven Oom Richard en Oda, zijn ottervriendinnetje, hem wel. Samen gaan zij de waterboeven te lijf.
Wanneer Zondag 5, 12, 19 december: 13.45 uur Zondag 26 t/m woensdag 29 december: 13.45 uur Donderdag 30 december en zondag 2 januari: 13.45 uur
Waar Filmtheater De Nieuwe Scene, Venlo

Kerstjazz & blues
Cultuurpodium De Speelplaats zorgt jaarlijks rond Kerst voor een spetterende band. Dat is dze keer de formatie Tinez Roots club. Instrumentale rhythm-and-blues op sazofoon, drums en hammond.
Wanneer Dinsdag 28 december om 20.30 uur
Waar Grandcafé Staccato, Tegelen

Het Glazen Album van Limburg
Het Limburgs Museum beschikt over een collectie van 3600 glasnegatieven uit de archieven van uitgeverij en drukkerij De Spaarnestad. De foto’s geven een ogenschijnlijk idyllisch beeld van Limburg in de jaren dertig. Vol romantische bloesem, rustige dorpsstraatjes en verstilde stadsgezichten. Maar wie beter kijkt, ziet ook de bedrijvigheid van de Limburgers. En breekbare beelden van de crisis.
Wanneer t/m 17 april 2011
Waar Limburgs Museum Venlo

Gedichten van klei
In samenwerking met de vereniging Terre et Terre, organiseert Keramiekcentrum Tiendschuur de tentoonstelling 'Gedichten van klei'. Terre et Terre is een vereniging van keramisten uit de Midi-Pyrénées. De twaalf keramisten uit Frankrijk, Duitsland en Nederland werken allen met slibgoed om hun werk te beschilderen. Dat levert eigentijds, eigenwijs en alles behalve traditioneel bruin en folkloristisch aardewerk op.
Wanneer t/m 20 februari 2011
Waar Keramiekcentrum Tiendschuur, Tegelen

Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig 2011!!

Bestand:Vrolijk_kerstfeest.jpgWiki Navigatie
Persoonlijk menu
Hulpmiddelen