RSS Audiologie

woensdag 8 juni, 2011

NTVG weer online beschikbaar


Het is eindelijk weer online toegankelijk. Het betreft een los abonnement op het eJournal, dat wil zeggen dat het niet is opgenomen in een databank. Je vindt de toegang via eContent Portal van Biep.nu:
Ga naar http://www.biep.nu/ en klik op eContent Portal rechts onderaan.
Zoek op (woorden uit) de titel: .
Klik in de 1e treffer op: Losse .
Dan krijg je het zoekscherm voor het NTVG (NTVG staat op voorhand aangevinkt).

Op dit moment is het eJournal nog niet vanuit huis beschikbaar; aan de thuistoegang wordt gewerkt.
In gedrukte vorm zal het binnenkort ook weer beschikbaar zijn in Mediatheek TF Eindhoven.

vrijdag 18 februari, 2011

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde tijdelijk niet online beschikbaar

Door barbara vermaas om 14:52 uur
Trefwoord(en):

Het Nederlands Tijdschrift voor (NTvG) is helaas tijdelijk online niet toegankelijk. Het tijdschrift is verdwenen uit de BSL-Vakbibliotheek en op dit moment is het helaas onduidelijk hoe de online toegang zal worden voortgezet. Ook de link in de Fontys Catalogus werkt niet meer. Onze excuses hiervoor. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we hierover opnieuw berichten.

In Mediatheek TF zijn nog de jaargangen 1987-2006 in gedrukte vorm beschikbaar.

vrijdag 9 april, 2010

Cochrane Library vernieuwd

Het startscherm van de ( ) is drastisch veranderd. De vormgeving is vernieuwd. De zoekfunctie op het startscherm is geschikt voor een eenvoudige zoekactie. Voor uitgebreide zoekacties klik je door naar Advanced Search. De zoekopties en de artikelen zijn echter ongewijzigd gebleven.
Nieuwe functionaliteiten: Browse List, Editorials, Special Collections, Highlighted reviews.
Browse List. Via de Browse list kun je onderwerpsgroepen selecteren: Heart & circulation, Lungs & airways, Infectious disease. De Browse list bevat alleen voltooide reviews.
Editorials. Editorials verschijnen maandelijks zijn van belang voor iedereen die geïnteresseerd is in de promotie van evidence-based gezondheidszorg.
Special collections. In de Special collections worden reviews over actuele onderwerpen verzameld en onder de aandacht gebracht.
Highlighted reviews Iedere nieuwe aflevering van de Cochrane Library bevat een highlighted review met links naar podcasts en de journal club.

woensdag 9 december, 2009

Onderzoekspublicaties van het NIVEL te vinden via FELIX

Door barbara vermaas om 15:43 uur
Trefwoord(en): , ,

De portal voor NARCIS is uitgebreid met een repository met publicaties van het - het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Daardoor zijn deze publicaties nu ook te vinden met onze zoekmachine FELIX.
Het gaat om 40 % van de publicaties van het NIVEL.

Het NIVEL doet onderzoek naar de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland en (de relaties tussen) de verschillende partijen in de zorg: zorgaanbieders, zorggebruikers, zorgverzekeraars en de overheid. Het NIVEL onderzoekt ook de Europese gezondheidszorg.
Het onderzoeksprogramma is verdeeld in 6 domeinen, die ieder weer bestaan uit verschillende onderzoeksthema’s:
·      Gezondheid en ziekte
·      Patiëntenervaring en ziekte
·      De praktijk van de zorg
·      Aanbod en organisatie van de zorg
·      Structuur en sturing
·      Uitkomsten van de zorg

In de NIVEL-repository worden de onderzoeksresultaten opgeslagen: artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke en vaktijdschriften, onderzoeksrapporten, en factsheets. De publicaties in het repositorium zijn fulltext en vrij toegankelijk. Een overzicht van alle publicaties is te vinden via de website van het NIVEL.

vrijdag 30 januari, 2009

DocOnline doorzoekbaar via zoekmachine FELIX

Door barbara vermaas om 10:44 uur
Trefwoord(en): , ,

De literatuur databank is nu doorzoekbaar en toegankelijk via Fontys FELIX .
Je kunt op 2 manieren gebruik maken van om DocOnline te doorzoeken:
- via de categorie Zorg
- door alleen DocOnline aan te vinken
De originele databank open je door te klikken op de naam DocOnline.

DocOnline geeft toegang tot de databanken van het Nederlands Paramedisch Instituut. De belangrijkste hiervan is de Databank . Deze bevat bibliografische beschrijvingen van de gehele collectie van het NPi, inclusief beschrijvingen van tijdschriftartikelen uit niet aanwezige tijdschriften en beschrijvingen van hoofdstukken uit handboeken en naslagwerken.

Link naar FELIX

donderdag 8 januari, 2009

Nieuw Support Center voor databank CINAHL

Door barbara vermaas om 12:54 uur
Trefwoord(en):


Sinds kort beschikt de databank over een uitgebreid Support Center.
Hierin vind je informatie over de mogelijkheden van CINAHL, ook over de specialistische functies.
• Frequently Asked Questions regarding CINAHL, EBSCOhost, and EBSCOadmin bijv. What are CINAHL Clinical Queries? What are Evidence-Based Care sheets? What is Evidence-Based Practice in CINAHL? What is included in the CINAHL Evidence-Based Practice limiter?
• User Guides, Help Sheets, and other helpful documentation
• Tutorials (in Flash filmpjes èn in PowerPoint) o.a.: Basic Searching for Academic Libraries, CINAHL Basic and Advanced Searching, Nursing Reference Center, Patient Education Reference Center, How to Create Search and Journal Alerts
• Training slides and outlines
• Promotional materials such as logos, flyers and email templates to streamline communications about CINAHL online resources

woensdag 8 oktober, 2008

Richtlijnen verspreiden is niet genoeg

Door barbara vermaas om 10:35 uur
Trefwoord(en):

Verspreiding van is niet genoeg om het gedrag van zorgverleners te beïnvloeden. Daarvoor is meer nodig, bijvoorbeeld een combinatie van scholing, persoonlijke instructies over de richtlijn en feedback. Dit blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in BMC Medical Informatics and Decision Making.

Het artikel is online te lezen via BioMed Central: Factors influencing the implementation of clinical guidelines for health care professionals : A systematic meta-review

maandag 19 mei, 2008

Terug van weg geweest: DocOnline

Door Jeroen van Beijnen om 15:46 uur
Trefwoord(en):

DocOnline is dé databank voor paramedische informatie en bevat gegevens over ruim 110.000 wetenschappelijke artikelen, protocollen- en meetinstrumenten. Via DocOnline kun je zoeken in het documentatiebestand van het Nederlands Paramedisch Instituut.
Een paar maanden geleden is DocOnline een betaalde databank geworden, waardoor deze niet meer beschikbaar was. Omdat er vanuit de paramedische opleidingen toch behoefte was aan deze databank heeft de mediatheek hier een abbonement op genomen.

DocOnline kan vanaf vandaar weer gewoon door Fontys studenten geraadpleegd worden via Fontys Felix!

maandag 28 januari, 2008

Visible Body gratis online anatomische atlas

Door Jeroen van Beijnen om 10:46 uur
Trefwoord(en):

Via een twitterbericht van Wilfred Rubens werd ik gewezen op de website Visual Body.
Op de website van Visual Body kun je (na registratie) een volledige 3D model van het menselijk lichaam bekijken en bestuderen. Vooral voor de studenten en docenten van de paramedische opleidingen en verpleegkunde een aanrader.

donderdag 4 oktober, 2007

Check je MP3 luistergedrag

Door admin om 13:41 uur
Trefwoord(en): , ,

Veel krijgen te maken met door onverantwoord (volume)gebruik van een . Via MP3check.nl is het nu mogelijk om na te gaan of je MP3-luistergedrag schadelijk is voor je gehoor. Om erachter te komen of je risico loopt, hoef je slechts een zestal vragen te beantwoorden. Echter, ieder weldenkend mens kan zelf ook bedenken wanneer het risico zo klein mogelijk blijft, lijkt me.

Bron: nieuwsbrief NVVS

dinsdag 18 september, 2007

Medische richtlijnen en protocollen vrij toegankelijk

Door admin om 08:34 uur
Trefwoord(en): , ,

Sinds vorige week zijn duizenden medische en vrij toegankelijk gemaakt via artsennet.nl. Hoewel de service in eerste instantie bedoeld is voor artsen, bevat de ook behandelrichtlijnen voor (para)medische beroepen.

Het zijn landelijk geldende, vakinhoudelijke aanbevelingen voor optimale zorg voor een patiënt, bedoeld om artsen (en andere zorgverleners) te ondersteunen bij hun besluitvorming.

Bron: NPi nieuwsbrief

dinsdag 4 september, 2007

Werelddovendag 2007 in Eindhoven

Door admin om 12:44 uur
Trefwoord(en): , ,

Op 21 en 22 september 2007 vinden weer de plaats. Gaststad dit jaar is Eindhoven. Op diverse locaties in de stad zullen sport-, spel- en cultuuractiviteiten worden georganiseerd, o.a op het TU/e terein, het parktheater en cultureel centrum de Effenaar. Thema dit jaar luidt “: KLEURRIJK” om aan te geven dat de een gevarieerde, kleurrijke samenstelling kent. Meer info over de werelddovendag vind je op de site

vrijdag 24 augustus, 2007

Organized Wisdom

Door admin om 10:46 uur
Trefwoord(en): , , ,

Health care is confusing. Wisdom can help. Zo luidt het credo van Organized Wisdom, een community voor en door op het gebied van de . Wie over en heeft met een bepaalde ‘discipline’ binnen de zorg kan hier zijn/haar informatie delen. Mooi is dat alle informatie wordt beoordeeld en gemonitord door experts zodat een zekere mate van betrouwbaarheid gewaarborgd blijft. Bovendien is alle informatie gecategoriseerd en doorzoekbaar gemaakt. Groot pluspunt daarbij is de optie om zoekresultaten te verfijnen, bijvoorbeeld alleen feiten, blogberichten, video’s etc. Organized Wisdom is nochtans puur informatief bedoeld en geen alternatief voor professionele gezondheidszorg. Meer info over deze community kun je vinden op de about us pagina.

image

woensdag 15 augustus, 2007

Database gehoor in onderzoek

Door admin om 11:04 uur
Trefwoord(en): , ,

Op de website van het HoorPlatform is sinds kort de ‘gehoor in onderzoek’ te vinden. Deze databank bevat een actueel overzicht van wetenschappelijk naar het . Daarnaast kun je er de brochure “Gehoor in onderzoek 2006” downloaden waarin 124 onderzoekbeschrijvingen zijn opgenomen. Het HoorPlatform neemt zich voor deze brochure jaarlijks te updaten.

Bron: NVVS

dinsdag 5 juni, 2007

A Visual Guide to Physical Examination

Door admin om 12:39 uur
Trefwoord(en): , , , ,

Gesignaleerd! The College of Health and Human Services van de Calefornia State University heeft een uitgebreide videocollectie voor online staan. Video’s over onderzoek van het , menselijke organen en , het zenuwstelsel etc. Alle video’s zijn (onder copyright) vrij toegankelijk en op het eerste gezicht prima geschikt voor studie- en lesdoeleinden.

Pagina 1 van 6  1 2 3 >  Last »