RSS RFID

dinsdag 19 juni, 2012

Slim RFID sleutelsysteem

Door Francesca Louwers om 15:04 uur
Trefwoord(en):

De schrob- zuigmachine van Kärcher heeft drie verschillende sleutels met resp. drie verschillende autorisatieniveaus; één voor de operator, één voor de facilitair beheerder en één voor de onderhoudstechnicus. Het ‘Kärcher Intelligent Key’ systeem incl. . Bij elke gebruikerssleutel worden de bijbehorende noodzakelijke gegevens opgeslagen. Als operator is dan snel vertrouwd met de machine, de beheerder weet waar en hoelang er mee is gewerkt en het onderhoud gerichter kan worden uitgevoerd.
Bron: Logistiek.nl 24 mei 2012

RFID • • Attendeer
woensdag 9 mei, 2012

Retail en logistiek omarmen RFID steeds inniger

Door Francesca Louwers om 08:06 uur
Trefwoord(en):

Transport en logistiek zijn samen met de sectoren overheid en retail de belangrijkste drijvers achter de groei van de -markt. Dat meldt ABI Research. De onderzoekers verwachten dat de RFID-markt binnen vijf jaar zal doorgroeien naar een totale omzet van zeventig miljard dollar.

Bron: Logistiek.nl door Ferdi den Bakker 25 april 2012

More information about purchasing the report from ABI Research;
RFID Market by Application and Vertical Sector
Transponders, Readers, Software and Services for Active and Passive LF, HF, UHF, and Microwave Solutions

RFID • • Attendeer
maandag 26 maart, 2012

Enkelband-scanners tegen rugpijn

Door Francesca Louwers om 14:26 uur
Trefwoord(en): , , ,

Baas Plantenservice is een van de eersten die -technologie breed inzet.
Het doel is om meer inzicht te krijgen in vervoersstromen en zo kosten te besparen. Een succesverhaal?
Ook in de sierteeltsector wordt hard gewerkt aan het stroomlijnen van logistieke processen. Eerder berichtten we al over Hubways, een poging om efficiënt en toekomstbestendig sierteeltvervoer tussen de zes marktplaatsen van de Greenports in Nederland tot stand te brengen. Baas Plantenservice, een grote vervoerder van sierteeltproducten, zet nu de volgende stap. Baas voert als een van de eersten in de sector op grootschalig niveau in om de trolley’s waarop hun producten vervoerd worden, beter te kunnen en .
Luxe
Het RFID Journal, een periodiek geheel gewijd aan de zegeningen van een toekomst vol RFID-chips, wordt de case van Baas uitgebreid behandeld. Het trackingsysteem dat Baas heeft opgetuigd is bedoeld om hun plantentrolley’s die Europa doorkruisen, beter te kunnen volgen. Dat is geen overbodige luxe.

image
Artikel GS1 Opinie 8 maart 2012

RFID • • Attendeer
woensdag 7 maart, 2012

Verbetering door RF scanning bij het inbound- en orderpickproces

Door Francesca Louwers om 10:31 uur
Trefwoord(en):

Verbetering van het inbound- en orderpickproces bij DHL in Beringe door het gebruik van RF tagging. DHL Supply Chain in Beringe heeft een nieuw inbound sortersysteem met geïmplementeerd om het proces van inkomende producten en het orderverzamelen te verbeteren. Het systeem is geleverd door Inther Logistics Engineering en is inmiddels operationeel.
Artikel op Logistiek.nl d.d. 21 februari 2012

RFID • • Attendeer
dinsdag 22 november, 2011

Herbruikbare verzegeling met rfid-tag

Door Francesca Louwers om 13:10 uur
Trefwoord(en):

Deze hanger met -tag is geïntroduceerd op de beurs ICT & Logistiek. Bijv. de taxfreetrolleys voor de luchtvrachtsector en straks ook rolcontainers in een retailomgeving kunnen daarmee verzegeld worden. Het voordeel van deze tag ten opzichte van conventionele verzegelingen is dat van op afstand kan worden bijgehouden wanneer deze aan een rolcontainer wordt vastgemaakt of geopend. “In bijvoorbeeld de luchtvrachtsector wordt meestal gebruik gemaakt van indicatieve verzegelingen of zogenaamde barrièr verzegelingen. Groot nadeel van dit type verzegelingen is dat ze maar eenmalig te gebruiken zijn bovendien registreren ze ook niet op welk moment ze worden bevestigd of geopend”, zegt Maarten Anderson, managing director bij Capturetech.
Een bijkomend voordeel is verder dat het uitlezen van de tag in de verzegeling draadloos kan zonder dat eerst een scanner moet worden gekoppeld aan een computer via een USB-verbinding.
Gehele artikel staat vermeld op Logistiek.nl 10 nov. 2011

RFID • • Attendeer
woensdag 26 oktober, 2011

Stellingen elektrisch verrijden met RFID

Door Francesca Louwers om 12:15 uur
Trefwoord(en):

Bericht op Logistiek.nl d.d. 25 oktober 2011:

Behalve de traditionele en handmatig aangedreven verrijdbare stellingen biedt SSI Schäfer voortaan ook een elektrische variant. Deze wordt aangestuurd door middel van .

Volgens leverancier SSI Schäfer garandeert dit een snelle, veilige en economische werkwijze. Vrijgave van de installatie en opdrachten voor het openen van afzonderlijke gangen vinden plaats op basis van RFID-technologie. De installatie wordt door het inscannen van de chipkaart op het bedieningspaneel van de installatie vrijgegeven. Lichtbarrières en optionele voet-lichtbarrières zorgen hierbij voor optimale veiligheid. De gangvrijgave vindt plaats door eenmalig rijcommandofuncties te selecteren. De wagens worden vervolgens automatisch en veilig in de gewenste richting verplaatst. Daarop verwijdert of plaatst de operator de goederen in/uit de stelling. De gang moet na elke procedure opnieuw worden vrijgegeven. In samenspel met de bediening op basis van RFID wordt zo voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot de installatie.

RFID • • Attendeer

Shopping in the 21st century

Door Francesca Louwers om 10:47 uur
Trefwoord(en):

Kleerhangers met in de winkel. In Japan pak je de kleding (incl. kleerhanger) van het rek en voor het scherm kun je zien hoe deze kleding je staat.
Bericht GS1 nieuws 14 oktober 2011.
Via enGadget.com naar video van TeamLab Scout Japan:

RFID • • Attendeer
woensdag 12 oktober, 2011

Implementing an RFID-based manufacturing process management system

Door Francesca Louwers om 09:11 uur
Trefwoord(en):

Source: Journal of Engineering and Technology Management,
Available online 29 September 2011, E.W.T. Ngai, D.C.K. Chau, J.K.L. Poon, A.Y.M. Chan, B.C.M. Chan, W.W.S. Wu
Lessons learned and success factors.
Abstract A growing number of organisations are using radio frequency identification () technology to improve their manufacturing processes. A case study approach is used to explore the development of an RFID-based manufacturing process management system in a garment factory in China. The results indicate that both technology push and need pull factors influence the garment factory’s intention to adopt RFID technology. The technology push factors include relative advantage, compatibility, complexity, extendibility and the cost of the technology, whereas the need pull factors include competitor and customer pressure. We identify eight factors for the successful implementation of an RFID-based manufacturing process management system, namely, vendor selection, organisational motivation, cost/benefit evaluation, top management support, user involvement, the extent of progress supervision, staff competence and training, and policy, structure and operating process compatibility. This in-depth case study details the organisation’s experience and identifies the challenges it faces and important issues in the development and implementation of the system. Implications for academics and practitioners are discussed.

RFID • • Attendeer
dinsdag 11 oktober, 2011

RFID datamodel openbare bibliotheken

Door Francesca Louwers om 11:11 uur
Trefwoord(en):

-datamodel openbare bibliotheken
Het RFID-datamodel voor openbare bibliotheken maakt grootschalig gebruik van RFID-technologie in de logistieke processen mogelijk zonder hoge kosten en leveranciersafhankelijkheid.
De introductie van RFID in de zelfbedieningsomgeving heeft inmiddels zijn succes bewezen en veel efficiencywinst ten opzichte van het conventionele uitleenproces opgeleverd. Deze efficiencywinst wordt gebruikt om energie te steken in nieuwe taken van de bibliotheek. Meerdere linken zoals ISO 28560, de internationale standaard voor RFID.
De Nederlandse openbare bibliotheken hebben vanaf 2003 op grote schaal RFID-technologie ingevoerd bij hun logistieke processen.

RFID • • Attendeer
woensdag 5 oktober, 2011

Spaanse keten Desigual in zee met Nedap Retail te Groenlo

Door Francesca Louwers om 09:03 uur
Trefwoord(en): , ,

Nedap Retail uit Groenlo heeft een omvangrijk contract getekend met de Spaanse keten Desigual. Het wereldwijd bekende modemerk ziet grote voordelen in de elektronische /-technologie (Radio Frequentie Identificatie) van het Nederlandse Nedap om diefstal in zijn winkels tegen te gaan. Na een proef van enkele maanden heeft het bedrijf besloten om met Nedap in zee te gaan voor de beveiliging van kleding in alle eigen winkels.
Hiermee neemt Nedap een voorschot op het groeiende belang van RFID in de maar houdt oog voor de uitdagingen die gepaard gaan met de integratie van RFID in de dagelijkse praktijk.
Nedap’s missie is om een praktische en toekomstgerichte partner voor retailers te zijn. Conform de bedrijfsfilosofie - het leveren van ‘technologie die ertoe doet’ - richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van allerlei innovaties die het gebruik van RFID in de detailhandel kunnen vergemakkelijken. Een voorbeeld hiervan is de ID Hand, een handlezer waarmee het opnemen van de voorraad op de winkelvloer sneller en betrouwbaarder wordt.
Nedap gaat alle nieuwe Desigual winkels voorzien van combinatiesystemen (RF/RFID EAS) en de systemen in de bestaande winkels vervangen door Nedap beveiligingspoorten, die zowel RF als RFID functionaliteiten ondersteunen. Met deze keuze voor RFID-voorbereide technologie investeert Desigual in een toekomstvaste oplossing waarmee de modeketen zich kan blijven onderscheiden in zijn markt. De overeenkomst tussen beide partijen werd getekend op het hoofdkantoor van Desigual in Barcelona.
Origineel bericht van Nedap.

RFID • • Attendeer
dinsdag 27 september, 2011

The role of RFID in agriculture: Applications, limitations and challenges

Door Francesca Louwers om 10:04 uur
Trefwoord(en): ,

Very complete article in the database of Science Direct. In this case only the abstract.
Article source: The role of in : Applications, limitations and challenges / Computers and Electronics in Agriculture, Volume 79, Issue 1, October 2011, Pages 42-50
Luis Ruiz-Garcia, Loredana Lunadei

Abstract
The recent advances in RFID offer vast opportunities for research, development and innovation in agriculture. The aim of this paper is to give readers a comprehensive view of current applications and new possibilities, but also explain the limitations and challenges of this technology.
RFID has been used for years in animal identification and tracking, being a common practice in many farms. Also it has been used in the food chain for traceability control. The implementation of sensors in tags, make possible to monitor the cold chain of perishable food products and the development of new applications in fields like environmental monitoring, irrigation, specialty crops and farm machinery.
However, it is not all advantages. There are also challenges and limitations that should be faced in the next years. The operation in harsh environments, with dirt, extreme temperatures; the huge volume of data that are difficult to manage; the need of longer reading ranges, due to the reduction of signal strength due to propagation in crop canopy; the behavior of the different frequencies, understanding what is the right one for each application; the diversity of the standards and the level of granularity are some of them.

Tables included in pdf format

RFID • • Attendeer
dinsdag 17 mei, 2011

Minder administratieve handelingen door RFID

Door Francesca Louwers om 15:48 uur
Trefwoord(en):

Bij rozenkweker Roparu Rozen te Wanssum is begin dit jaar een test gestart. ‘Minder administratieve handelingen met ’ waar de toepassing van RFID-tags op ferropallets wordt onderzocht.
Bas Dijkhuizen heeft in het tijdschrift Logistiek van mei 2011 een artikel geschreven over dit RAAS-project.
Volledig artikel PDF Logistiek mei 2011.

RFID • • Attendeer
woensdag 4 mei, 2011

RFID-poorttechniek

Door Francesca Louwers om 14:42 uur
Trefwoord(en):

Het Fraunhofer Institut IFF uit Magdeburg pakt tijdens deze CeMAT 2011 uit met een nieuwe -tunnelpoort waarmee grote in dozen verpakte partijen textiel voorzien van RFID-tags probleemloos uitgelezen kunnen worden. De Duitse modegigant Gerry Weber maakt binnen zijn logistieke proces inmiddels gebruik van vier RFID-tunnelpoorten.
image
Het probleem bij de meeste conventionele RFID-poorten is dat het uitlezen van de RFID-tags op de goederen die de poorten passeren niet betrouwbaar is. Ongewild worden bijvoorbeeld tags uitgelezen die zich in directe nabijheid van een RFID-poortje bevinden.
Ketentransparantie
Fraunhofer is nu ook zover dat deze RFID-poorttechniek ook toegepast kan worden voor het uitlezen van complete ladingen in vrachtauto’s. “Inzet van deze RFID-techniek verhoogt de betrouwbaarheid, transparantie en informatie-uitwisseling in de totale leveringsketen”, aldus Olaf Poenicke van het Fraunhofer IFF.

Bron: Logistiek.nl 4 mei 2011 artikel Bas Dijkhuizen.

RFID • • Attendeer
woensdag 27 april, 2011

Fashion retail: geen RFID, geen zaken

Door Francesca Louwers om 15:50 uur
Trefwoord(en): ,

Via FrankWatching het artikel geschreven door Walther Ploos van Amstel d.d. 27 april 2011.

Elk jaar worden 130 miljoen boeken met een chip in bibliotheken uitgeleend. Er zit er eentje in ons paspoort, onze bankpas en ov-chipkaart en er komt er eentje in je koffer op Schiphol. -technologie bestaat al heel lang. Breekt RFID, na een trage start, dan nu ook eindelijk door in winkelketens?

kijken nu nog vooral naar de logistieke efficiency, diefstalpreventie en identificatiefunctie van RFID. Interessanter zijn de mogelijkheden om de winkelvoorraden nauwkeurig te besturen, zoals bij Gerry Weber. Nog interessanter is het om de consument in de winkel te volgen.

Ook via Logistiek.nl is regelmatig geschreven over Gerry Weber.

RFID • • Attendeer
woensdag 23 februari, 2011

100 Uses of RFID in Review

Door Francesca Louwers om 16:34 uur
Trefwoord(en):

In begin 2010 is men gestart met de inventarisatie: 100 gebruiken van op de website RFID Thing Magic
Dit is al een mooie top tien die weer op een andere site Read Write Web genoemd staat incl. linken.
1.Enhancing the Patient Experience with RFID: Patient ID badges hold information on his or her favorite colors, music and vacation spots, allowing them to be broadcast on the walls of patient rooms and treatment areas, while communicating important medical information on the patient to their doctors and nurses.
2.No Greenwashing Here: How RFID Helps the Environment: Using RFID in electric vehicles
3.RFID for Document Management: Embedded chips in case documents in the Florida attorney general’s office
4.RFID takes a Ride on School Busses: Know where your children are? Scanners on busses and chips in backpacks could help.
5.Cleaning Up Hazardous Materials with RFID: Cleaning up a Manhattan Project site in Tennessee, using chips to track trucks carrying radioactive materials.
6.Shredding It with Sensors: Burton Snowboards and Nokia have united to track tricks on snow and allow you to broadcast it via Twitter and other social media.
7.RFID and Mud Motors: Fine-tuning oil drilling in the wake of the BP spill.
8.RFID Lets Theme Parks Be Fun for All: Helping special-needs visitors and kids to be safe and have fun through chips and threat modeling.
9.Can You See Mi Now?: A Danish city implements battery-powered RFID readers at busy intersections to read tags in the steering columns of bike.
10.RFID Gives Surgeons Second Set of Eyes: Sensors in cancerous tumors makes surgery more exact.

RFID • • Attendeer
Pagina 1 van 13  1 2 3 >  Last »