dinsdag 18 maart, 2014

Zet je eigen wokkelwindmolen op je dak

Door Francesca Louwers om 10:26 uur
Trefwoord(en):

• • Attendeer
woensdag 14 augustus, 2013

Rampenbestrijdingsrobots

Door Francesca Louwers om 07:55 uur
Trefwoord(en): , ,

TNO en de andere partners van het Europese NIFTi-project hebben in Amsterdam hun laatste tussentijdse resultaten bij het ontwikkelen van slimmere robots voor gepresenteerd. NIFTi werkt aan grotere autonomie van de , zowel voor navigatie als beeldopbouw. Hierdoor is de kwaliteit van de beter en belast het de gebruikers minder.

Bron: Link Magazine geplaatst op 04/07/2013

• • Attendeer
dinsdag 11 juni, 2013

Fine line between art and design

Door Francesca Louwers om 11:37 uur
Trefwoord(en):

image

woensdag 6 februari, 2013

Nationaal Metaal Congres 5 t/m 7 maart 2013

Door Francesca Louwers om 09:54 uur
Trefwoord(en):

Nationaal Metaal Congres en de MetaalExpo worden weer in De Brabanthallen te Den Bosch georganiseerd. De focus is gericht op kleine series die vanuit verschillende disciplines en rollen worden belicht. Het Nationaal Metaal Congres is modulair van opzet. Drie dagen lang worden verspreid over meerdere tijdslots lezingen gehouden, waarbij wisselend plaatbewerking, verspaning, additive manufacturing, CAD/CAM of algemene managegement thema’s aan de orde komen. Wat de lezingen altijd met elkaar gemeen hebben is het thema: “Winst maken met kleine series.” 

Meer informatie via Metaal Magazine 17 jan. 2013

dinsdag 19 juni, 2012

Slim RFID sleutelsysteem

Door Francesca Louwers om 15:04 uur
Trefwoord(en):

De schrob- zuigmachine van Kärcher heeft drie verschillende sleutels met resp. drie verschillende autorisatieniveaus; één voor de operator, één voor de facilitair beheerder en één voor de onderhoudstechnicus. Het ‘Kärcher Intelligent Key’ systeem incl. . Bij elke gebruikerssleutel worden de bijbehorende noodzakelijke gegevens opgeslagen. Als operator is dan snel vertrouwd met de machine, de beheerder weet waar en hoelang er mee is gewerkt en het onderhoud gerichter kan worden uitgevoerd.
Bron: Logistiek.nl 24 mei 2012

RFID • • Attendeer
woensdag 9 mei, 2012

Retail en logistiek omarmen RFID steeds inniger

Door Francesca Louwers om 08:06 uur
Trefwoord(en):

Transport en logistiek zijn samen met de sectoren overheid en retail de belangrijkste drijvers achter de groei van de -markt. Dat meldt ABI Research. De onderzoekers verwachten dat de RFID-markt binnen vijf jaar zal doorgroeien naar een totale omzet van zeventig miljard dollar.

Bron: Logistiek.nl door Ferdi den Bakker 25 april 2012

More information about purchasing the report from ABI Research;
RFID Market by Application and Vertical Sector
Transponders, Readers, Software and Services for Active and Passive LF, HF, UHF, and Microwave Solutions

RFID • • Attendeer
maandag 26 maart, 2012

Enkelband-scanners tegen rugpijn

Door Francesca Louwers om 14:26 uur
Trefwoord(en): , , ,

Baas Plantenservice is een van de eersten die -technologie breed inzet.
Het doel is om meer inzicht te krijgen in vervoersstromen en zo kosten te besparen. Een succesverhaal?
Ook in de sierteeltsector wordt hard gewerkt aan het stroomlijnen van logistieke processen. Eerder berichtten we al over Hubways, een poging om efficiënt en toekomstbestendig sierteeltvervoer tussen de zes marktplaatsen van de Greenports in Nederland tot stand te brengen. Baas Plantenservice, een grote vervoerder van sierteeltproducten, zet nu de volgende stap. Baas voert als een van de eersten in de sector op grootschalig niveau in om de trolley’s waarop hun producten vervoerd worden, beter te kunnen en .
Luxe
Het RFID Journal, een periodiek geheel gewijd aan de zegeningen van een toekomst vol RFID-chips, wordt de case van Baas uitgebreid behandeld. Het trackingsysteem dat Baas heeft opgetuigd is bedoeld om hun plantentrolley’s die Europa doorkruisen, beter te kunnen volgen. Dat is geen overbodige luxe.

image
Artikel GS1 Opinie 8 maart 2012

RFID • • Attendeer
maandag 19 maart, 2012

NEN-EN 12464-1 Werkplekverlichting

Door Francesca Louwers om 16:07 uur
Trefwoord(en): , ,

Op 1 juni 2011 is de gewijzigde Europese Norm NEN-EN 12464-1 “Werkplekverlichting – Deel 1 Werkplekken binnen” in werking getreden.
Hier beschikbaar in pdf.
Bij Philips zijn heel veel catalogi en brochures beschikbaar voor verschillende toepassingsgebieden.
Voorbeelden zijn , en . Ietwat ‘gekleurde’ brochures van een merk maar om ideeën op te doen altijd handig?

maandag 12 maart, 2012

Overzicht merken- en modellendatabanken

Door Francesca Louwers om 09:13 uur
Trefwoord(en): ,

Ben je met een innovatief ontwerp bezig en wil je kijken of hier al een octrooi voor is aangevraagd of dat je merknaam al is gedeponeerd? Er zijn verschillende mogelijkheden:
In octrooidatabanken staan de gehele octrooidocumenten met tekst en tekeningen. Wil je weten of je uitvinding nog nieuw is, zoek dan in de octrooidatabanken. Elke octrooiverlenende instantie houdt een register bij waarin de status van verleende octrooien staat. Kijk hier voor het Overzicht octrooidatabanken en octrooiregisters.
Bij het verzinnen van een merknaam geldt eigenlijk hetzelfde. Zoek die eerst op in de merkendatabank. Misschien bestaat deze merknaam al. Een merk is een teken dat dient om de waren van een onderneming te onderscheiden. Kijk hier voor het Overzicht Merken- en modellendatabanken.
Meer informatie staat op de website Agentschap.nl van het Ministerie van Economische Zaken

• • Attendeer
woensdag 7 maart, 2012

Verbetering door RF scanning bij het inbound- en orderpickproces

Door Francesca Louwers om 10:31 uur
Trefwoord(en):

Verbetering van het inbound- en orderpickproces bij DHL in Beringe door het gebruik van RF tagging. DHL Supply Chain in Beringe heeft een nieuw inbound sortersysteem met geïmplementeerd om het proces van inkomende producten en het orderverzamelen te verbeteren. Het systeem is geleverd door Inther Logistics Engineering en is inmiddels operationeel.
Artikel op Logistiek.nl d.d. 21 februari 2012

RFID • • Attendeer
woensdag 8 februari, 2012

Ook leuk met technisch Lego…

Door Francesca Louwers om 13:08 uur
Trefwoord(en):

Huisvlijt: een vijfassig - inclusief een draaizwenktafel - helemaal opgebouwd met behulp van technisch Lego .... bron: Metaal Magazine

• • Attendeer
woensdag 14 december, 2011

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Door Francesca Louwers om 12:01 uur
Trefwoord(en):

Zoals het Metaalmagazine ook vermeld: “Een weliswaar erg Amerikaans filmpje dat echter toch goed illustreert dat maar een seconde onoplettendheid al kan resulteren in een ernstig ongeval .....”

• • Attendeer
dinsdag 13 december, 2011

Mega Factories

Door Francesca Louwers om 14:38 uur
Trefwoord(en):

Bij National Geographic zijn pas diverse afleveringen geweest van Mega Factories. De meeste staan vermeld op You Tube.
O.a. Ikea deel 1 en Ikea deel 2 maar bijv. ook Heineken Deel 1, en Deel 2 en 3. Voor de autoliefhebbers zijn er Mercedes, Rolls Royce, e.d.

• • Attendeer
dinsdag 22 november, 2011

Franse supermarktketen traceert kratten met RFID

Door Francesca Louwers om 15:23 uur
Trefwoord(en):

De Auchan Group, een grote Franse supermarktketen, gaat radio frequency identification (rfid|RFID]]) gebruiken voor het track en trace proces van 1,8 miljoen herbruikbare, plastic kratten voor AGF-producten. De RFID wordt ingezet tijdens het transport van de kratten vanaf de teler naar het distributiecentrum en in het wasproces.
De RFID-oplossing is ontwikkeld en getest in de distributiecentra van Auchan gedurende de afgelopen twee jaar, meldt AGF.nl. Met RIFD kan het supermarktconcern de geleasde kratten volgen. Met de inzet van RFID kan Auchan controleren of de kratten op tijd worden verplaatst en of ze gewassen worden de geldende EU richtlijnen.
Gehele artikel Logistiek.nl 11 november 2011

• • Attendeer
Pagina 1 van 49  1 2 3 >  Last »